Syksy on pian täällä. Kesän jälkeen sekä iho, että hiukset ovat helposti sen näköiset, että nekin ovat lomailleet. Kampaajien varauskirjat lienevät melkoisen täynnä, kun kaikki buukkaavat aikaa auringon polttamien latvojen siistimiseen ja haalistuneen värin päivitykseen.

kiiltavat-ja-sileat-hiukset.jpg

Itselläni hiukset kuivuvat älyttömästi kesän aikana. Vaikka laittaisin hiusöljyä kuinka paljon hyvänsä, niin silti tuntuu että hiukset ovat kuin kuivat oljet, jotka sojottavat minne lystäävät.

Oletteko muuten huomanneet, että aina sitä toivoo juuri sitä sellaista jotain, mitä itsellä ei ole. Minä toivon sileää ja hulmuavaa tukkaa. Sileät ja kiiltävät hiukset olisivat vaan niin ihanat! Itsellä on paksu, karhea ja superkuiva tukka. Tuntuu, että värjääminen vain kuivattaa entisestään.

En usko kuitenkaan, että värjäämisen lopettaminenkaan kokonaan poistaisi ongelmaa. Kuulin yhdeltä tuttavalta, että hänellä auttoi kalaöljyn suuret annokset sekä hiusten että ihon kuivuuteen. Niinhän sitä sanotaan, että sisäisesti nautitut ainesosat, vitamiinit ja hivenaineet, vaikuttavat myös ihoon ja tukkaan.

Jotain kivaa pitäisi keksiä tukkaan syksyksi. Saapa nähdä mitä se olisi. Taidan jättää keksimisen kampaajan huoleksi. Onneksi on luottokampaaja, joka aina tietää mitä tehdä ja minä olen aina tyytyväinen lopputulokseen. Voi huoletta jättää homman hänelle.