Nyt se on kuulkaa niin että meikällä on tapetointihaasteet edessä.  Tarkoitus olisi meinaan tapetoida mun vuokra-asunto uusiksi. Kaikki huoneet. Kyllä 70 neliötä. Vanhat tapetit olivat niin hirveät, että oli pakko saada uudet. Otin vuokraisäntään yhteyttä ja pyysin saada uudet tapetit.  Hän oli reilu ja suostui ehdotukseeni. Ehdot kuitenkin olivat että tapetoin itse ja että tapetin hinta ei ylitä hänen asettamaansa budjettia. Tämän remontin hinta on oleellinen asia. Nyt siis kaipaan vinkkejä mistä löytäisin edulliset tapetit!

tapettia.jpgOlen koko viime viikonlopun googlaillut netistä eri sisustustavaratalojen hintoja. Aika hyvin löytyy kyllä halpaakin tapettia.  Pitäisi vaan jollain tapaa saada laskettua pinta-ala kuinka paljon tapettia tarvitsen koko kämpän uudelleen tapetoimiseksi. Olisi helpompaa jos olisi vaan yksi seinä tai huone mutta kun huoneita on monta. Olisi jotenkin mukavaa saada laskutoimitus mahdollisimman lähelle totuutta. Silloin tapettia ei jäisi kamalasti yli mutta ei tarvitsisi tilata lisääkään. Tärkeimpänä pointtina myös että pysyisin budjetissa. Jos on tilattava kamalasti lisää tapettia, niin vaarana on että budjetti ylittyy. Se ei olisi hyvä juttu.

Jonkun verran budjettia tarvitsee myös varata tapetointitarvikkeisiin. En tiedä tarvitsenko muuta kuin liisteriä. Nyt tarvitsisi aloittaa siitä että poistaa vanhat tapetit. Siinä ei ainakaan hirveästi taitoa tarvita, mutta kärsivällisyyttä sen sijaan. Toivottavasti nämä tapetit olis sellaisia jotka tulis helposti alas seinästä. Pitänee tilata pizzaa, koppa kaljaa ja kutsua kaverit remonttitalkoisiin.  Ne jotka selvittävät mun tiukan remonttitaitoseulan, pääsevät sitten siihenkin vaiheeseen kun uudet tapetit laitetaan paikoilleen. Uskon sen olevampi huomattavasti haastavampi rasti kuin alas repimisen. Äiti vinkkasi että tapetti poistetaan suihkuttamalla se märäksi. Täytyy varoa vaan ettei parketti kastu. Se ei välttämättä tykkää kastumisesta.valokuvatapetti.jpg

Aion jatkaa tapetin valitsemista vielä ensi viikonloppuna kun lauantaipäivällä on hyvää aikaa. Ehkä menen katsomaan johonkin remonttitavarataloon jos jaksan. Tosi netti on kyllä kätevä tässäkin hommassa kun ei tarvitse lähteä pois kotoa. Varsinkin kun noi sisustus- ja rakennustarvike liikkeet harvoin sijaitsevat aivan keskustassa. Ilman autoa ei ole niin helppo lähteä kehien ulkopuolelle Helsingissäkään missä julkinen liikenne  sentään on aika hyvä. Millaistakohan se on maaseudulla. Siellä varmaan varsinkin on helppo ostaa remonttitarvikkeetkin netistä.

Palaillaan taas. Jos musta ei kuulu niin olen varmaan niin liisterissä, etten pääse koneen ääreen. He he!