Mikäpä olisikaan ensimmäinen kohde kuin Suomi. Reissaajalle on täälläkin paljon nähtävää, ja kun alkukesä näytti tuovan niin paljon lämpöä tännekin, niin päätin sitten jäädä nauttimaan kotimaan kauneudesta. Kesä ei ole missään muualla niin vihreä ja lempeä kuin täällä, ja siitä kuuluu nauttia pääasiallisesti luonnon ääressä, järvistä ja saunasta nauttien.


Maassa jo pitkään asunut Australialainen ystäväni totesi että suomalaiset menevät ihan sekaisin kun lumi sulaa maasta. Hänen mukaansa jokainen vihreäksi muuttunut läiskä puistoissa tai ojan pientareilla täyttyy ihmisistä piknik-koreineen ja pussikaljoineen. Siinä on kyllä tiettyä perää, ja suomalaiset osaavat todella nauttia siitä lyhyestä kesästä joka meille on suotu.

koivu_laituri.sized-normal.jpg

Kuten sanoin, kesästä tulee nauttia luonnon äärellä, ja vietinkin suuren osan ajasta ulkona luonnossa, ja välistä ystävien mökillä veneilystä nauttien. Toisaalta en olisi Pikku Kapteeni jos en olisi keksinyt jotain erityistä. Kävin nimittäin nauttimassa erilaisista saunoista joita pääkaupunkiseudulla on nyt tarjolla. Kotiharjun sauna Kalliossa oli jotain jota olin jo pitkään halunnut kokeilla, eikä se pettänyt odotuksia erikoisuudellaan. Vieläkin erikoisempi elämys oli keskellä kaupunkia sijaitseva yleisessä käytössä oleva kulttuurisauna. Saunan ovi ja itse asiassa koko terassi ovat hieno osoitus Alvar Aallolle ja design-pääkaupunkivuodelle. Löylyjen voittaja oli suvereenisti kuitenkin perinteinen savusauna. Pääkaupunkiseudulla asuville muuten tiedoksi että Vantaan Kuusijärvelle ollaan rakentamassa uutta savusaunaa jonka tulisi olla valmis syksyllä.


Kurssi kohti Kuusijärveä!